Alternativa partier

Kanske valet 2018 blir det val då man ska satsa på något av de alternativa partierna, de som finns under gruppen “övrigt” i valundersökningarna. Vi har sett alla de etablerade partierna i styret under de senaste tolv åren och vi har sett hur landet har utvecklats under styret av såväl en allians av borgerliga partier som en förening av vänsterblocket.

Något man kan vara överens om är att vilka som än suttit i regeringsställning så är det politikerna själva som haft det allra bäst. Den senaste i raden som ser till att smörja kråset ordentligt på skattebetalarnas bekostnad är Stefan Löfven, som under sommaren 2018 ser till att skaffa sig själv en rejäl löneförhöjning till 170,000 kronor i månaden. Inte illa pinkat för en svetsare. Samtidigt som politikerna smörjer kråset och skaffar herrgårdar på löpande band så får kommunerna det allt sämre. Till exempel fick man lägga ner BB i Sollefteå och till följd av det fick gravida föda i bilen till följ av det politiska beslutet om nedläggningen.

Som skattebetalare får man vara glad om man kan leva något sånär skapligt, eftersom lönerna legat på samma nivå under samma period som sittande regeringar smörjt sina krås. Vi vet alla att analyserar man de senaste årens utveckling så har skattebetalarna finansierat karusellen – men inte fått åka. Det är ett dåligt betyg till de etablerade partierna.

Övriga partier

Vilka är då de övriga partierna? Det finns en hel uppsjö av övriga partier men det är några som sticker ut lite extra som kan vara värda att överväga inför valet 2018 – om man vill röra om i den politiska grytan.

  • Partiet Enhet är partiet med mjuka värden som kan passa som alternativ om man normalt brukar rösta på Vänstern, Miljöpartiet och den vänstra falangen av Socialdemokraterna. Partiet förespråkar till exempel medborgarlön, legalisering av cannabis för eget bruk samt utträde ur EU för att nämna något.
  • Landsbygdspartiet är idealiskt för människor som tidigare lagt sin röst på Centern. Partiet förespråkar möjligheten till en välmående landsbygd med allt vad det innebär och även detta parti förordar ett Swexit.
  • Alternativ för Sverige (AfS) förespråkar hårdare tag mot tiggeri och illegala invandrare. AfS har planer på att lägga ner Migrationsverket och istället starta ett återvandringsverk. I övrigt vill de skära ner på politikernas privilegier och menar att man som politiker har fått ett förtroende av folket och att politikergebitet inte ska vara en karriär. När man avslutat sitt politiska uppdrag får man söka jobb, gå på a-kassa eller söka socialbidrag. AfS förespråkar precis som ovanstående partier att man lämnar EU. Partiet passar borgerliga väljare och de väljare som ogillar att Sverigedemokraterna anpassat sin politik efter etablerade partier.

De övriga partierna behöver ofta hjälp med att nå ut med sina budskap. Få känner till att de finns. Hittar man ett övrigt parti man gillar kan man till exempel göra en egen keps med tryck med partiets logga och på så vis dra sitt strå till den politiska stacken inför valet 2018.

bezel